מל"ט של תע"א התרסק בהודו

מדובר במל"ט מסוג "הרון" שנמכר לצי ההודי והוצב בחודש אפריל האחרון בבסיס חיל הים ההודי Uchipuli תחת טייסת מספר 922

מל"ט של תע"א התרסק בהודו

תמונת המל"ט שהתרסק (thehindu.com)

כלי טיס בלתי מאויש (כטב"ם) של תע"א שנמכר לצי ההודי התרסק לתוך מטע קוקוס קרוב לאזור מגורים, במהלך הטיסה חזרה לבסיס לאחר שסיים את פעולת המעקב השגרתית שלו ביום שישי האחרון. כך על פי דיווח באתר thehindu.

המל"ט, מסוג הרון של תע"א (ידוע בכינוי "מחץ" בישראל) המריא מבסיס חיל הים ב-Uchipuli והתרסק לתוך חורשה ב-Usilankattuvalasai ממש מאחורי התחנה הימית סביב 03:10 , כך על פי הדיווח באתר. מדובר במל"טים שהוצבו בבסיס חיל הים ההודי בחודש אפריל האחרון ויועדו למשימות איסוף מודיעין.

לכאורה ,התאונה נגרמה בשל תקלה טכנית, אך הסיבה המדויקת תהיה ידועה רק לאחר חקירה מפורטת , כך על פי האתר. להבי הרוטור של המטוס נשברו לרסיסים, ואילו חלק מהמנוע נמצא בין דקלים ועצי קוקוס. השרידים המרוסקים נלקחו על ידי צבא הודו שהגיע למקום התאונה באופן מיידי.

על אף שתאונות מבצעיות הן תמיד עניין לא רצוי, התאונה הנוכחית באה בתזמון בעייתי לתעשיית המל"טים הישראלית כולה בהקשר השוק ההודי. רק בחודש בנובמבר האחרון בקרה בארץ משלחת נציגים רמי דרג מטעם הממשלה ההודית בחיפוש אחר מערכות נשק מתקדמות, כולל מל"טים, שיאיישו את גבולות המדינה עם סין ופקיסטן (לידיעה). זאת, לאחר שחודש לפני כן, באוקטובר, דחה הממשל ההודי הצעה לפיתוח משותף של דגם עתידי למל"ט ההרון עבור הצבא ההודי (לידיעה), פרויקט שהוערך במאות מיליוני דולרים. 

אין ספק כי הביקור בארץ למרות דחיית הפרויקט המשותף, יחד עם העובדה שהודו מפעילה כיום כ-60 מל"טים מסוג הרון (לפי אתר Defense News) ופעילויות נוספות המתקיימות מול הודו בתחום מערכות נ"מ (פיתוח משותף של טיל הברק 8) , הן הוכחה ליחס החיובי שיש להודו כלפי טכנולוגיה ישראלית. בהקשר זה, כל תאונה בכלי ישראלי, ולא משנה מי היצרן, אינה תורמת (בלשון המעטה) למערכת יחסים זו.
 

אולי יעניין אותך גם