המרדף אחר השוק ההודי

אחרי ארה"ב, גם רוסיה החליטה להגביר את שיתוף הפעולה עם הודו במטרה לכבוש את שוק הרכש הביטחוני. מהלך זה יוצר בעיות נוספות לתעשיות הביטחוניות בישראל

עוד בעיות לתעשיות הביטחוניות הישראליות בשוק ההודי: רוסיה עשוה מאמץ אדיר לשוב ולכבוש את מהמקום שהיה לה בשוק הזה וזה יבוא לא מעט על חשבון התעשיות הביטחוניות הישראליות.

רוסיה הייתה בעבר ספקית הנשק הגדולה ביותר של הודו. בשנת 2011 הייתה הודו שוק לכ-10 אחוזים מיצוא הנשק העולמי. על רקע נתונים אלו סגן ראש הממשלה הרוסי, דמיטרי רוגוזין, אמר כי רוסיה מבינה שעליה לעבור ממכירת נשק לשיתופי פעולה. בתחום זה יש כבר התחלות של פרויקטים משותפים ואחד מהם הוא הטיל מדגם BrahMos. מדובר בטיל שיוט שפותח במשותף על ידי שתי המדינות.

מדובר בטיל בעל טווח של 290 ק"מ. בעוד הודו מכניסה אותו לשימוש בכל זרועות צבאה, רוסיה טרם החליטה על כך. עתה ההודים מבקשים שזה ייעשה. בנוסף שתי המדינות החליטו על שיתוף פעולה בפיתוח וייצור מטוסי תובלה וגם מטוסי קרב.

יחסי הרכש בין שתי המדינות סבלו בעבר מבעיות בעיקר בשל העלאת מחירים מצד רוסיה באמצע פרויקטים חתומים ועיכובים בלוחות זמנים, עתה נראה כי הרוסים רוצים לשנות את המדיניות כדי לחזור ולהוות שוב גורם מרכזי באספקת מערכות נשק להודו.

הודו הייתה בשנים האחרונות אחת מהלקוחות המרכזיות של התעשיות הביטחוניות הישראליות עם עסקאות בשווי של מיליארד דולרים. יש בישראל חשש כי המאמץ הרוסי וגם זה של ארה"ב, שהחל עוד קודם לכן, יפגע בשוק פוטנציאלי זה.

בשלב זה יש בהודו שוק פוטנציאלי של כחמישה מיליארד דולר בחמש עד שבע השנים הקרובות.

אולי יעניין אותך גם